Лукашенко з'явився на екранах з автоматом / скріншот

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, з'явившись на вулицях Мінська у бронежилеті й з автоматом, вирішив продемонструвати опозиції, що владу просто так не віддасть.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів білоруський політолог Кирило Озимко.

Читайте такожТихановська зустрілась із представником Держдепу США: про що говорили

Відео дня

"Те, що відбулося вчора (23 серпня - ред.), можна охарактеризувати - влада показує, що вона не має наміру піддаватися на певні прохання та вимоги опозиції. Упродовж минулого тижня влада обіцяла рішуче розібратися з ситуацією і навести лад", - пояснив експерт.

Водночас Озимко зазначив, що за тиждень протести не здулися, хоча в Білорусі велися розмови, що вони поступово зменшуються.

"За деякими оцінками, людей вчора було ще більше, аніж минулої неділі. Варто зазначити, що деякі дії були ще більш рішучими й сміливими - наближення до силовиків, спілкування з ними, похід через резиденцію президента... Я думаю, це теж додасть опозиції певний заряд бадьорості на майбутні акції. Протестні акції йдуть циклічно - сплеск активності у вихідні, а по буднях помітне зниження активності", - повідомив політолог.

На його думку, показні дії влади, що вона готова йти до кінця, "можуть викликати якесь залякування, але водночас можуть мати зворотний ефект і роздратувати протестувальників, опозицію".

"Ставки зростають з обох сторін. Думаю, що пік цієї політичної кризи далеко не пройдений і можна чекати надалі певної ескалації протистояння", - вважає Озимко.

Як повідомляв УНІАН, Олександр Лукашенко і його 15-річний син з'явилися на екранах зі зброєю і в амуніції.

Що відбувається у Білорусі: хроніка протестів