Протести в Білорусі тривають / REUTERS

У протестах в Білорусі з обох боків беруть участь і росіяни.

Про це розповів російський економіст, колишній радник президента РФ Володимира Путіна Андрій Ілларіонов в ефірі каналу "Україна 24".

Читайте такожТихановська записала нове звернення: просить мерів міст очолити протести (відео)"У тому, що російські громадяни перебувають у Білорусі, і можуть брати участь у тому, що відбувається, з обох боків — взагалі сумнівів немає. Зрозуміло, що є чимало російських громадян, які підтримують праве діло білорусів. Не є також великою таємницею, особливо після походу "вагнерівців", що силовики, радники, консультанти, а, можливо, і реальні спецназівці беруть участь, є непрямі ознаки. Не виключено, що з боку Кремля спрямовані сили на підтримку Лукашенка", - сказав він

Відео дня

Ілларіонов нагадав, що Путін неодноразово пропонував Кучмі надати допомогу під час Помаранчевої революції

"Другого грудня 2004 року в аеропорту "Внуково" в залі офіційних делегацій Путін пропонував Кучмі використати російські спецслужби, силовиків для придушення. Треба віддати належне Леоніду Даниловичу, він відмовився, хоча, судячи з усього, ці силовики вже перебували на території України, в передмістях Києва, і готові були до застосування. Те, що силовики відправлялись під час Майдану — про це теж відомо. Чи скористався Лукашенко пропозицією Путіна — думаю, ми дізнаємося найближчим часом", — сказав він.

Протести в Білорусі: хроніка подій