У Білорусі проблеми з інтернетом / фото ua.depositphotos.com

На всій території Білорусі спостерігаються систематичні перебої з доступом в інтернет.

Читайте такожпротестувальників в Беларуси Вийшла на загальнонаціональній страйк (фото, відео) Про це йдеться в повідомленні Telegram-каналу Nexta Live.

«У Білорусі масово відключають інтернет, працює тільки через Psiphon і VPN - пишуть з усієї країни», - наголошується в повідомленні.

Відео дня

За інформацією ще одного каналу «Наша Нiва», месенджер Telegram працює тільки через проксі-сервер.

Як повідомляє Fontanka.ru, в Білорусі не завантажуються не тільки опозиційні сайти, а й портал державного інформагентства «БелТА».

Зазначається, що проблеми почалися після того, як президент Білорусі Лукашенко зустрівся з працівниками Мінського заводу колісних тягачів.

Протести в Білорусі та відключення інтернету

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. У ЦВК оприлюднили попередні результати. За чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями.
  • З початком протестів в Білорусі почали проблеми з інтернетом. Влада каже про «вплив ззовні», самі білоруси - що таким чином влада бореться з опозицією.