Лукашенко відреагував на санкції Литви проти себе  /  REUTERS

Олександр Лукашенко заявив про дзеркальні санкції у відповідь на санкції ЄС та Литви.

Про це він повідомив під час візиту білоруського заводу, цитує Белта.

Читайте такожТихановська розповіла, як можна змусити Лукашенка піти

Відео дня

«Ось ми зараз покажемо, що таке санкції. Якщо вони ще й у Китай і Росію через нас (поляки й литовці) літали, зараз вони будуть літати через Балтику або Чорне море торгувати з Росією і таке інше. А за санкційною продукцією (на ту продукцію, на яку Росія ввела ембарго) – хай навіть не мріють. Ми їм покажемо, що таке санкції», – заявив Лукашенко.

Він додав, що країни Європи «зажерлися і забули, що таке Білорусь».

«І думали, що нас можна нахилити, танками налякати, ракетами… Подивимося, хто ще кого налякає. Ми їм покажемо, що таке санкції», – відповів він.

Білоруський глава уточнив, що вже доручив перерозподілити торгові потоки з портів Литви та інші.

«Ось ми й подивимося, як вони будуть жити. 30% литовського бюджету формують наші вантажоперевезення через Литву. Що ще треба? Зажерлися. Тому поставимо на місце», – сказав Лукашенко.

Раніше МЗС Литви пропонувало ввести національні санкції щодо більш ніж сотні білоруських чиновників, а також щодо президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Санкції проти Білорусі: що відомо

  • 19 серпня лідери країн-членів Євросоюзу погодилися застосувати санкції проти Білорусі у відповідь на фальсифікацію результатів президентських виборів і застосування насильства до протестувальників.
  • Також вони заявили, що не визнають результати виборів президента Білорусі, які відбулися 9 серпня.