Нейтральна Швейцарія збільшує військові витрати / фото ілюстративне REUTERS

Швейцарія збільшить військові витрати протягом наступних років. Таким чином це буде остання європейська країна, яка зробить це після вторгнення Росії в Україну два роки тому. Про це повідомоляє Reuters.

Так, президент Швейцарії і міністр оборони країни Віола Амгерд сказала, що станом на 2035 рік буде виділено близько 22,58 мільярда доларів додаткового фінансування порівняно з фінансуванням до війни в Україні.

"Ситуація з політикою безпеки, очевидно, складна, враховуючи нинішню нестабільність, війну на європейському континенті, збройні конфлікти на Близькому Сході та інші гарячі точки у світі", — сказала Амгерд.

Відео дня

Вона зазначила, що зараз "так багато криз", і план частково враховує уроки, отримані з війни в Україні.

"Цей крок Швейцарії відображає тривогу європейських лідерів щодо безпеки та нещодавні припущення колишнього президента США Дональда Трампа про те, що Вашингтон може не захистити інших членів НАТО від потенційного нападу Росії, якщо вони не витрачатимуть достатньо коштів на оборону", - пише видаення.

Допомога Заходу Україні - останні новини

1 лютого ЄС виділив 50 млрд євро для України. Пакет, який покликаний стати опорою українському бюджету, виділяють на чотири роки.

Згодом УНІАН повідомляв, що країни G7 запропонували "цікавий" варіант використання активів РФ на користь України. Зокрема, союзники могли б продати боргові зобов'язання, щоб внести вклад у відновлення зруйнованої війною країни, використовуючи заморожені активи в якості застави.

Вас також можуть зацікавити новини: