Ілюстрація REUTERS

Президент США Дональд Трамп розпорядився починати виводити з Вашингтона сили Національної гвардії, перекинуті туди через протести, викликаних загибеллю в Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда.

Читайте такожБув під наркотиками та з COVID-19: з'явилися результати розтину вбитого в США Джорджа Флойда

Про це голова Білого дому повідомив сьогодні в Twitter.

Відео дня

"Я щойно віддав наказ нашої Національної гвардії почати процес виведення з Вашингтона тепер, коли все знаходиться під повним контролем. Вони (бійці Нацгвардії) вирушать додому, але можуть швидко повернутися за необхідності", - написав Трамп.

При цьому президент підкреслив, що в суботу ввечері в американській столиці "було набагато менше протестувальників, ніж очікувалося".

Як повідомляв УНІАН, 25 травня у місті Міннеаполіс при затриманнях поліцією загинув афроамериканець Джордж Флойд. У затриманні брали участь четверо поліцейських. Застосування сили правоохоронцями призвело до удушення і смерті Флойда.

Його загибель викликала протести як в Міннеаполісі, так і в інших містах США, які переросли в масові заворушення і погроми.

6 червня командувач Національною гвардією округу Колумбія Вільям Уокер повідомив в інтерв'ю телекомпанії СNN, що у Вашингтоні знаходяться близько 3,9 тисячі бійців, мобілізованих з 11 штатів для підтримки 1,2 тисячі колег зі столичної гвардії.