Богдана Вечірко \ kstp.com

Американця українського походження Богдана Вечірка, який на бензовозі в'їхав у натовп протестувальників, звільнили з ув'язнення, не висунувши звинувачень

Читайте також"Запанікував": влада Міннесоти допускає, що водій Вечірко в’їхав у натовп протестувальників ненавмисно

Оскільки в штаті Міннесота підозрюваних без офіційно висунутих звинувачень можуть тримати лише 36 годин, чоловіка відпустили. Незважаючи на це, розслідування, за словами поліцейських, триває, повідомляє Голос Америки.

Відео дня

35-річного американця арештували за підозрою у скоєнні нападу і утримували у в'язниці графства Геннепин.

На фотографіях видно, що Вечірка побили. Його обличчя і передня частина тіла в синцях і слідах крові. Офіційно не підтверджено, хто це зробив. Перед арештом правоохоронці відвезли водія в лікарню, у Вечірка діагностували поранення, що не загрожують його життю.

В українській громаді штату Міннесота описують Вечірка як "українця, мирного християнина, хорошого сім'янина, чесну і порядну людину". Вечірко виховувався в родині євангельських християн.

За словами джерел в українській громаді, сім'я Вечірка емігрувала в США, коли Богдану було 5 років. Його сім'я - з Червонограда Львівської області. За словами джерел, зараз Богдан чекає первістка, його дружина Людмила на восьмому місяці вагітності.

Як повідомляв УНІАН, у неділю ввечері Вечірко, перебуваючи за кермом порожнього бензовозу, на великій швидкості в'їхав у натовп протестувальників. За словами уповноваженого Департаменту громадської безпеки Джона Гаррінгтона, не виключено, що Вечірко міг влетіти в натовп ненавмисно. Місцеві ЗМІ повідомляють, що водій заздалегідь сигналив протестувальникам, але не зменшував швидкість. Протестувальники встигли розбігтися, і під час події ніхто з них не постраждав. Після цього над водієм бензовозу спробували влаштувати самосуд. У результаті чоловіка передали прибулим поліцейським.