Місцем виникнення коронавірусу вважають ринок в Ухані, де продають диких тварин / globallookpress.com

Влада китайського Уханя, осередку поширення COVID-19, ввели повну заборону на вживання в їжу диких тварин, полювання на них і незаконне розведення та торгівлю.

Про це йдеться в заяві уряду міста, передає російське агентство Ріа-новини.

Читайте такожМісто в Китаї збирається заборонити їсти собак і котівЗгідно з документом, повністю заборонено полювання на диких тварин, також забороняється розведення у неволі диких тварин, які перебувають під охороною держави, з метою споживання в їжу.

Відео дня

Якщо ж необхідно штучно розводити диких тварин заради охорони цінних видів або видів, що знаходяться під загрозою зникнення, в наукових цілях або для демонстрації на виставках, необхідно звернутися із запитом до компетентних органів по дикій природі для отримання відповідних дозволів.

Згідно з розпорядженням влади міста, ні фізичним, ні юридичним особам не дозволено рекламувати, робити вивіски або складати меню, пропагуючи споживання в їжу або торгівлю дикими тваринами.

Влада Уханя також заборонила незаконний продаж диких тварин, як на звичайних ринках і в магазинах, так і через інтернет.

Заборона терміном на 5 років набрала чинності з моменту публікації в середу, 20 травня.

Раніше УНІАН повідомляв, що місцем виникнення коронавірусу міг бути ринок в китайському Ухані, де продають диких тварин. Однак, у квітні у ВООЗ заявили, що не впевнені в цьому.