Буш привітав Байдена із перемогою на виборах / фото УНІАН, Олександр Прокопенко

Колишній президент США від Республіканської партії Джордж Буш-молодший повідомив, що говорив із Джо Байденом і привітав його з перемогою.

Про це він заявив у неділю 8 листопада, пише Радіо свобода.

За словами Буша, хоча він і має розбіжності в поглядах із Байденом, вважає його "хорошою людиною", а вибори, на яких він отримав більшість голосів виборників - чесними.

Відео дня

"Я висловив теплі привітання та подякував йому за патріотичне послання, яке він озвучив минулої ночі. Я також зателефонував Камалі Гарріс та привітав її з історичними виборами на посаду віцепрезидента", - йдеться в заяві Буша.

Буш також привітав чинного президента Дональда Трампа та його прихильників "із затятою боротьбою в ході кампанії". За його словами, Трамп має право оскаржувати результати підрахунку голосів, хоча немає доказів порушень на виборах.

Читайте такожУ Єврокомісії назвали перемогу Байдена очевидною

Республіканець Джордж Буш був президентом США протягом двох каденцій, перемігши на виборах у 2000 та 2004 роках. Він зазвичай не коментував політичні події в США протягом останніх років. Як правило, колишні президенти США не критикують чинних голів держави від власної партії.

Перемога Джо Байдена на виборах у США