Повідомляється, що падіння такої бомби на Москву може призвести до загибелі понад 300 тисяч росіян / скріншот

США створюють ядерну зброю (B61-13), яка, як стверджується, у 24 рази потужніша за бомбу, скинуту на Хіросіму в 1945 році.

Як пише Newsweek, нова бомба являє собою варіант гравітаційної бомби B61, розробленої в 1960-х роках, під час холодної війни. Зазначається, що падіння такої бомби на Москву може призвести до загибелі понад 300 тисяч росіян.

Згідно зі звітом Міноборони США, все, що буде знаходитися в радіусі півмилі від місця вибуху бомби, охопить масивна вогненна куля. Вибух зруйнує будівлі і, ймовірно, вб'є всіх у радіусі милі, а ті, хто буде в радіусі двох миль від місця вибуху, помруть протягом місяця через високий рівень радіаційного впливу. Близько 15% тих, хто виживуть, пізніше помруть від раку. Повідомляється, що загальна кількість постраждалих становитиме 868 860 осіб.

Відео дня

Ядерна бомба B61-13 - що ще відомо

"B61-13 буде доставлятися сучасними літаками, посилюючи стримування супротивників і забезпечуючи впевненість союзникам і партнерам, надаючи президенту додаткові можливості проти деяких більш складних військових цілей", - повідомили у Міністерстві оборони США.

Як заявив помічник Міністра оборони з космічної політики Джон Пламб, "США зобов'язані продовжувати оцінювати і використовувати можливості, які необхідні для надійного стримування і реагування на стратегічні атаки".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія активно проводить ядерні випробування для демонстрації свого потенціалу і залякування світу. Попри те, що випробування ракет "Ярс" і "Булава" були провальними, росіяни ще мають можливості довести цю зброю до необхідного рівня ефективності.

Вас також можуть зацікавити новини: