савченко фейгин полозов новиков / facebook.com/RomanTsymbaliuk

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

На думку Полозова, історія з фальшивим листом "від Порошенка" є результатом діяльності ФСБ Росії.

"Старий чекістський метод розводки був застосований і у цей раз. Пранкери, фальшиві підкидні листи - весь арсенал оперативної ФСБшної розробки, доступної Кремлю, був задіяний в цей раз", - заявив він.

Відео дня

У той же час адвокат підкреслив, що такі дії, ініційовані, за його словами, президентом РФ Володимиром Путіним, у підсумку призвели до відмови Савченко від сухого голодування.

Читайте такожФейгін: Отриманий з генконсульства України лист до Савченко "від Порошенка" - втручання ФСБ

"Ані нам, адвокатам Надії, ані її сестрі та матері, ані консулів, ані політикам не вдавалося змінити думку Надії щодо припинення сухого голодування. А Володимиру Володимировичу, в кінцевому підсумку, вдалося. За одне тільки це йому можна було б подякувати, але не стану", - написав Полозов.

На його думку, Кремль активно діє, оскільки "всесвітня підтримка Надії Савченко, різкі заяви західних політиків, все разом, помножене на героїчну стійкість Надії корчить російську владу і особисто Путіна на чолі неї".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 10 березня, інший адвокат Савченко Марк Фейгін оприлюднив її заяву про припинення сухого голодування. Рішення перейти на воду і дитячі суміші Савченко прийняла після того, як отримала лист нібито від Порошенка, який пообіцяв зробити все можливе, щоб обміняти полонянку.

Читайте такожСавченко ще не знає, що лист "від Порошенка" був фейком - адвокат

У зверненні до українців Савченко написала, що припиняє сухе голодування заради всіх, хто хвилюється за неї.

Крім того, Фейгін опублікував текст нібито листи Порошенка до Савченко з проханням про припинення голодування і пропозицією посади в новому складі українського уряду. У Twitter Фейгіна також з'явився коментар, що мова йде про посади "силового" міністра, і така пропозиція допоможе звільненню Савченко.

Пізніше прес-секретар Порошенка заявив, що президент ніякого листа Савченко не писав, а Фейгін у свою чергу спростував автентичність переданого їм тексту і заявив, що ситуація, що склалася, була викликана діями російських спецслужб.