REUTERS

Кількість загиблих і постраждалих в результаті атаки на Маріуполь станом на ранок неділі не змінилося - 30 загиблих, двоє з яких діти, загинули, поранення отримали 93 людини, передає ТСН.ua.

"30 осіб загинуло, з них двоє діток, 93 поранених, з них близько 40 осіб у дуже важкому стані, у них відірвані кінцівки, поранення черевної порожнини, голови. Дякувати Богу, за цю ніч ніхто не помер. Ситуація залишається стабільною, важкою, але жертв немає", - повідомив секретар Маріупольської міськради Андрій Федай.

Серед першочергових заходів секретар назвав проблему забезпечення теплом житлових будинків.

Читайте такожОпубліковано відео моменту удару Градів по Маріуполю

"З самого ранку комунальні підприємства виходять розбирати завали і в першу чергу закривати вікна, де скло було вибите вибуховими хвилями. Ми зараз роздаємо плівку, щоб закрити вікна квартир", - сказав він.

Водночас Федай зазначив, що головне зараз - щоб кількість жертв не збільшилась.

"Нових обстрілів вночі не було. В цілому, ніч пройшла спокійно, навіть частина потерпілого мікрорайону нам вдалося підключити до світла. За сьогодні спробуємо підключити частину. Якщо військові дадуть коридор, також постараємося забезпечити доставку теплоносіїв в котельні, тому що зараз цей мікрорайон знаходиться і без світла, і без тепла".

Говорячи про руйнування, Федай розповів, що в цілому постраждали 53 багатоповерхових будинки, було зафіксовано 14 прямих попадань в будинку приватного сектору, постраждали 4 школи, 3 дитячих садка, згоріли магазини, автомобілі.

Нагадаємо, після того, як з'явилися дані про десятки загиблих в результаті обстрілу Маріуполя, ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко відхрестився від штурму міста. Але потім з'явилося відео, як Захарченко заявляє про наступ бойовиків на Маріуполь.