Военным по возвращению с фронта предоставят психологическую реабилитацию / Фото УНИАН

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення зміни до статті 11 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (щодо психологічної реабілітації військовослужбовців після виконання завдань у бойових умовах)» (№2686).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 236 народних депутатів із 330, зареєстрованих у сесійній залі.

Законом встановлюється, що військовослужбовці, учасники бойових дій та прирівняні до них особи, особи, звільнені з військової служби, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції чи виконували службово-бойові завдання в екстремальних (бойових) умовах, в обов’язковому порядку повинні пройти безоплатну психологічну, медико-психологічну реабілітацію у відповідних центрах з відшкодуванням вартості проїзду до цих центрів і назад.

Відео дня

Читайте такожВолонтери організували для постраждалих бійців АТО риболовну реабілітацію

Порядок проведення реабілітації та відшкодування вартості проїзду встановлюються Кабінетом міністрів України.

"Як свідчить міжнародний досвід, учасники бойових дій після повернення до мирного життя, впродовж наступних 10-20 років можуть стати загрозою як для власних сімей, так і для всього суспільства. За статистикою, 98% з них потребують кваліфікованої допомоги внаслідок впливу бойових стрес-факторів", - зазначається у пояснювальній записці до проекту закону.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.