В ОБСЄ констатують, що ситуація з безпекою на лінії зіткнення суттєво погіршилася / фото: УНІАН

Про це йдеться у тижневому звіті місії станом на 23 листопада, опублікованому сьогодні на сайті ОБСЄ.

"Упродовж двох останніх тижнів ситуація з безпекою вздовж лінії зіткнення на сході України суттєво погіршилася", - заявили у місії.

"Випадки бойової активності були зосереджені у п’ятьох основних гарячих точках, а саме: у районі Авдіївки, Ясинуватої, Донецького аеропорту; у районі Новозванівки, Калинового, Веселогорівки, Троїцького; на південний схід і схід від Світлодарська; у східній та північно-східній частинах Маріуполя, а також на західній околиці Горлівки", - поінформували спостерігачі.

Відео дня

Разом з тим, за їхніми даними, заборонене Мінськими домовленостями озброєння продовжує використовуватися у великих кількостях. Зокрема, місія відзначила різке збільшення кількості випадків застосування танків, артилерії та реактивних систем залпового вогню.

Читайте такожВ ОБСЄ попереджають про серйозні наслідки для населення через несплату бойовиками за водопостачання

"Сторони продовжують наражати на небезпеку мирних жителів, обстрілюючи населені пункти, а також райони поблизу дорожніх коридорів. Розміщення озброєння і техніки біля об’єктів житлової нерухомості та цивільної інфраструктури також становить загрозу життю мирного населення", - йдеться у звіті.

Також у місії нагадали, що у зв’язку з нещодавнім різким посиленням інтенсивності бойових дій на сході України голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан закликав сторони проявити максимальну стриманість і забезпечити повне та стійке припинення вогню.