У Миколаєві відкрився 198 навчальний центр ВМС

Як повідомили УНІАН в Одеському медіа-центрі Міноборони, 5 листопада в центрі розпочалися заняття для перших 70 курсантів-моряків.

Згідно з повідомленням, новий навчальний заклад став спадкоємцем традицій 191 навчального центру Військово-Морських Сил ЗС України, розташованого в Севастополі. Після окупації Криму викладацький склад центру було виведено до Миколаєва. Тут на базі військово-морського ліцею (5-те військове містечко) і було створено новий навчальний заклад - 198 Навчальний центр ВМС ЗС України.

Начальником центру було призначено капітана першого рангу Шайгена Шайволодяна.

Відео дня

В центрі опановуватимуть військово-морські спеціальності за 15 напрямами військові моряки строкової служби та військової служби за контрактом.

Читайте такожРада міністрів окупованого Криму націоналізувала українські військові корабліНа торжество в центр прибули представники командування ВМС ЗСУ - виконуючий обов'язки начальника управління бойової підготовки головного командування ВМС ЗС України капітан першого рангу Олександр Орєхов і начальник групи військово-навчальних закладів управління бойової підготовки штабу командування ВМС ЗСУ капітан другого рангу Олександр Конотопенко.

Церемонія початку навчання розпочалася на плацу навчального закладу. Там начальник Центру капітан першого рангу Шайген Шайволодян перевірив готовність особового складу і доповів про це старшому начальнику. Представники командування ВМС ЗС України привітали курсантів з початком навчання та побажали успіхів в оволодінні військовими спеціальностями.

За словами начальника закладу капітана першого рангу Шайгена Шайволодяна, курсанти-моряки навчатимуться місяць. За цей час військовослужбовці оволодіють програмою загальновійськової підготовки. Серед них 29 жінок-військовослужбовців.

Завершиться навчання випускними заліками та приведенням курсантів до військової присяги на вірність народу України.