Телеканал ВВС Британська телерадіомовна корпорація Бі-Бі-Сі звернулася до МЗС Росії з проханням сприяти у забезпеченні безпеки її співробітників у Росії. Річ у тому, що наприкінці листопада відразу три кореспонденти Бі-Бі-Сі в Москві зазнали нападів, зазначає News.ru.

"Ми вкрай стурбовані цим незвичайним сплеском нападів у Москві. Хоча ми і не маємо в своєму розпорядженні доказів того, що ці напади були пов`язані з їх роботою на Бі-Бі-Сі, але ми не виключаємо такої можливості", - йдеться в офіційному повідомленні Бі-Бі-Сі.

Зокрема, за даними британської корпорації, 24 листопада близько восьмої вечора в московському метро було здійснено напад на Давлата КУДРАТА, який є громадянином Росії і працює в службі Бі-Бі-Сі, яка веде мовлення на Центральну Азію. При цьому нападники викрикували расистські лайки. Їх затримали співробітники міліції.

Відео дня

Наступного дня, 25 листопада, двоє невідомих побили співробітника Російської служби Бі-Бі-Сі Михайла ДЕНИСОВА. Йому зламали ніс, ребра, вкрали мобільний телефон, банківську картку, значну суму грошей.

30 листопада інший кореспондент Російської служби Євген ДЕМЧЕНКО був побитий по дорозі з роботи додому.

"Ми звернулися до Міністерства закордонних справ Росії з проханням сприяти в забезпеченні безпеки наших співробітників. Також ми переглядаємо наші заходи безпеки в Москві в світлі цих подій", - наголошується в повідомленні.