этот материал доступен на русском

Мохіто рецепт - як приготувати класичний і безалкогольний мохіто

06:54, 10 липня 2020
Різне
259 0
Класичний рецепт мохіто завжди йде з алкоголем / alcorecept.ru

Вартість приготування мохіто в домашніх умовах в п'ять разів нижча його вартості в кафе і ресторанах, при цьому за смаком він буде на порядок кращий, якщо не економити на інгредієнтах. А інгредієнти можна знайти в будь-якому продуктовому супермаркеті.

Безалкогольний мохіто рецепт:

Мохіто може стати відмінним варіантом охолоджуючого напою в літню спеку. Для цього підійде безалкогольний мохіто. Рецепт безалкогольного мохіто дуже простий.

Інгредієнти: свіжа мята10 гр, лайм ½  штуки, спрайт 150 мл, лід 8 шматків, тростинний цукор.

Спосіб приготування: нарізаємо лайм і кладемо в келих. Додаємо м'яту, тростинний цукор і розминаємо. Додаємо крижану крихту і перекладаємо суміш в шейкер. Збиваємо. Перекладаємо в келих і заливаємо спрайтом чи газованою водою. Декоруємо коктейль листочком м'яти і лаймом - напій готовий.

Безалкогольний мохіто зі спрайтом рецепт:

Інгредієнти: м'ята 10 г, лайм ½ штуки, спрайт 150 мл, тростинний цукор 1 чайна ложка.

Спосіб приготування: опустити шматочки нарізаного лайма в келих. Додати м'яту, тростинний цукор і розім'яти. Додати крижану крихту і пересипати суміш в шейкер. Перекласти суміш у келих і залити її спрайтом.

Алкогольний мохіто рецепт:

Класичний алкогольний рецепт мохіто простий і зрозумілий. Щоб приготувати лонг-дрінк, в високому келиху змішується світлий кубинський ром, багато дробленого льоду, свіжовичавлений лаймовий сік і перцева м'ята, а потім все заливається доверху газованою водою. Виходить дуже холодний і освіжаючий напій, який приємно пити через соломинку.

Інгредієнти: світлий кубинський ром – 40 мл, перцева м'ята – 3-4 гілочки, свіжовичавлений сік лайма – 30 мл, цукор тростинний або білий – 1-2 ч. л. содова або газована вода – 150-200 мл.

Спосіб приготування: у високий стакан (в ідеалі використовувати коллінз або хайбол) насипаємо листя м'яти, додаємо цукор і свіжовичавлений сік лайма. Розтираємо мадлером або звичайною дерев'яною ступкою. Сильно тиснути не треба, бо м'ята може дати гіркоту, та й дрібні шматочки потім будуть засмічувати коктейльну трубочку. Розминати потрібно тільки листя, а не гілочки — вони дадуть не стільки аромат, скільки трав'яний присмак.

Скибочки лайма, з яких вичавили сік, відправляємо в склянку (давити їх мадлером не потрібно, цедра може віддати неприємну гіркоту). Доверху наповнюємо склянку подрібненим льодом.

Вливаємо ром і доливаємо до самого верху содовою. Найкраще підходить кубинський ром типу Havana Club або Ron Varadero. Можна використовувати сильногазовану мінеральну воду або солодку газовану воду типу Sprite або Seven-UP (цукру тоді додавайте менше, достатньо 1 чайної ложки).

Акуратно перемішуємо коктейль довгою барною ложкою (або одноразовими пластиковими мішалками), піднімаючи притиснуте листя м'яти догори.

При необхідності висипаємо колотого льоду, прикрашаємо келих скибочкою свіжого лайма і гілочкою м'яти. Подаємо відразу ж, з довгою соломинкою.

Безалкогольний мохіто здатний відмінно охолоджувати в ленюю спеку / all-cook.com

Рецепт мохіто зі спрайтом:

Покласти у високий келих 10-15 листочків м'яти і акуратно розім'яти їх, щоб м'ята пустила сік.

Додати 1-2 ложки цукру, потім видавити в келих сік однієї половинки лайма. Іншу половинку розрізати на 4 частини і теж покласти в келих.

Засипати келих доверху подрібненим льодом. Чим менші будуть шматочки, тим краще. Найпростіше дробити лід, загорнувши кубики в рушник і постукавши по них качалкою.

Додати 40 грам золотого рому (Havana club або Bacardi) і 80 грам спрайту.

Акуратно перемішати напій ложкою, щоб м'ята і скибочки лайму рівномірно розподілися по всьому келиху.

Коктейль готовий, при бажанні його можна прикрасити кількома листочками м'яти або скибочкою лайма.

Рецепт мохіто з горілкою - рецепт в домашніх умовах:

Інгредієнти: м'ята – 4-6 листочків; цукор – 3 столові ложки; лайм (лимон) – 1 половинка, горілка – 30 мл; содова – 60 мл, кубики льоду – 100 гр.

Спосіб приготування: покласти в стакан листя м'яти і розтовкти їх. Додати цукор і сік, вичавлений з половинки лайма. Доверху заповнити склянку кубиками льоду. Додати горілку і добре перемішати. Місце, яке залишилося в склянці, заповнити содовою.

Коктейль готовий. Його можна прикрасити декількома часточками лайму або листочками м'яти. Відсутність рому ніяк не позначається на смаку напою, тільки бармени можуть помітити різницю.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter