Класичний рецепт мохіто завжди йде з алкоголем / alcorecept.ru

Вартість приготування мохіто в домашніх умовах в п'ять разів нижча його вартості в кафе і ресторанах, при цьому за смаком він буде на порядок кращий, якщо не економити на інгредієнтах. А інгредієнти можна знайти в будь-якому продуктовому супермаркеті.

Безалкогольний мохіто рецепт:

Мохіто може стати відмінним варіантом охолоджуючого напою в літню спеку. Для цього підійде безалкогольний мохіто. Рецепт безалкогольного мохіто дуже простий.

Інгредієнти: свіжа мята10 гр, лайм ½  штуки, спрайт 150 мл, лід 8 шматків, тростинний цукор.

Спосіб приготування: нарізаємо лайм і кладемо в келих. Додаємо м'яту, тростинний цукор і розминаємо. Додаємо крижану крихту і перекладаємо суміш в шейкер. Збиваємо. Перекладаємо в келих і заливаємо спрайтом чи газованою водою. Декоруємо коктейль листочком м'яти і лаймом - напій готовий.

Безалкогольний мохіто зі спрайтом рецепт:

Інгредієнти: м'ята 10 г, лайм ½ штуки, спрайт 150 мл, тростинний цукор 1 чайна ложка.

Спосіб приготування: опустити шматочки нарізаного лайма в келих. Додати м'яту, тростинний цукор і розім'яти. Додати крижану крихту і пересипати суміш в шейкер. Перекласти суміш у келих і залити її спрайтом.

Алкогольний мохіто рецепт:

Класичний алкогольний рецепт мохіто простий і зрозумілий. Щоб приготувати лонг-дрінк, в високому келиху змішується світлий кубинський ром, багато дробленого льоду, свіжовичавлений лаймовий сік і перцева м'ята, а потім все заливається доверху газованою водою. Виходить дуже холодний і освіжаючий напій, який приємно пити через соломинку.

Інгредієнти: світлий кубинський ром – 40 мл, перцева м'ята – 3-4 гілочки, свіжовичавлений сік лайма – 30 мл, цукор тростинний або білий – 1-2 ч. л. содова або газована вода – 150-200 мл.

Спосіб приготування: у високий стакан (в ідеалі використовувати коллінз або хайбол) насипаємо листя м'яти, додаємо цукор і свіжовичавлений сік лайма. Розтираємо мадлером або звичайною дерев'яною ступкою. Сильно тиснути не треба, бо м'ята може дати гіркоту, та й дрібні шматочки потім будуть засмічувати коктейльну трубочку. Розминати потрібно тільки листя, а не гілочки — вони дадуть не стільки аромат, скільки трав'яний присмак.

Скибочки лайма, з яких вичавили сік, відправляємо в склянку (давити їх мадлером не потрібно, цедра може віддати неприємну гіркоту). Доверху наповнюємо склянку подрібненим льодом.

Вливаємо ром і доливаємо до самого верху содовою. Найкраще підходить кубинський ром типу Havana Club або Ron Varadero. Можна використовувати сильногазовану мінеральну воду або солодку газовану воду типу Sprite або Seven-UP (цукру тоді додавайте менше, достатньо 1 чайної ложки).

Акуратно перемішуємо коктейль довгою барною ложкою (або одноразовими пластиковими мішалками), піднімаючи притиснуте листя м'яти догори.

При необхідності висипаємо колотого льоду, прикрашаємо келих скибочкою свіжого лайма і гілочкою м'яти. Подаємо відразу ж, з довгою соломинкою.

Безалкогольний мохіто здатний відмінно охолоджувати в ленюю спеку / all-cook.com

Рецепт мохіто зі спрайтом:

Покласти у високий келих 10-15 листочків м'яти і акуратно розім'яти їх, щоб м'ята пустила сік.

Додати 1-2 ложки цукру, потім видавити в келих сік однієї половинки лайма. Іншу половинку розрізати на 4 частини і теж покласти в келих.

Засипати келих доверху подрібненим льодом. Чим менші будуть шматочки, тим краще. Найпростіше дробити лід, загорнувши кубики в рушник і постукавши по них качалкою.

Додати 40 грам золотого рому (Havana club або Bacardi) і 80 грам спрайту.

Акуратно перемішати напій ложкою, щоб м'ята і скибочки лайму рівномірно розподілися по всьому келиху.

Коктейль готовий, при бажанні його можна прикрасити кількома листочками м'яти або скибочкою лайма.

Рецепт мохіто з горілкою - рецепт в домашніх умовах:

Інгредієнти: м'ята – 4-6 листочків; цукор – 3 столові ложки; лайм (лимон) – 1 половинка, горілка – 30 мл; содова – 60 мл, кубики льоду – 100 гр.

Спосіб приготування: покласти в стакан листя м'яти і розтовкти їх. Додати цукор і сік, вичавлений з половинки лайма. Доверху заповнити склянку кубиками льоду. Додати горілку і добре перемішати. Місце, яке залишилося в склянці, заповнити содовою.

Коктейль готовий. Його можна прикрасити декількома часточками лайму або листочками м'яти. Відсутність рому ніяк не позначається на смаку напою, тільки бармени можуть помітити різницю.