Від сьогодні у Львові  працюватиме бригада фахівців «Полтававодоканалу», яка, за допомогою приладу «Спрут», від’єднуватиме від каналізації квартири неплатників. Відновлюватимуть водовідведення лише за умови повної сплати боргу та оплати 250 грн за під’єднання.

Про це повідомляє сайт Львівської міської ради.

“Спрут” лякатиме львів’ян впродовж п’яти днів.

Відео дня

Борг споживачів за послуги «Львіввводоканалу» становить 95 млн грн, щомісяця сума зростає приблизно на мільйон. Відтак комунальники надіслали попередження двом тисячам абонентів, заборгованість яких коливається від 300 гривень до 10 тисяч гривень. Тим мешканцям, які не розрахуються з боргами, або не укладуть угоду на поступове погашення, загрожує примусове відімкнення від каналізації.

Впродовж 2008-2009 років провели шість кампаній з примусового відімкнення боржників від каналізації. Фахівці «Полтававодоканал» приїжджали до Львова щокварталу. За цей період було від’єднало понад 700 помешкань неплатників, загальна сума боргу яких перевищувала 1,3 млн грн. Завдяки проведеним кампаніям дебіторська заборгованість населення зменшилась на 5 млн грн.