Голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов запропонував посилити відповідальність за спалювання стерні, зокрема, збільшивши штрафні санкції. Про це глава кримського уряду заявив на виїзному засіданні оперативного штабу з мінімізації наслідків НС, пов`язаних з високою пожежною небезпекою, 17 липня в Ялтинському гірничо-лісовому заповіднику, повідомляється на сайті Ради міністрів АРК.

«У Криму практично завершилося збирання зернових. У сільських регіонах починають спалювати стерню, очерети, суху виноградну лозу. Це шкодить кримської екології та загрожує виникненням пожеж, у тому числі в лісах. Подібні дії завдають великої шкоди Криму, відповідальність за них повинна бути досить жорсткою », - заявив Анатолій Могильов.

Глава кримського уряду запропонував профільним відомствам спільно з Радою міністрів підготувати і направити до Верховної Ради України законопроект, що передбачає підвищення штрафів за спалювання стерні. Органам місцевого самоврядування доручено організувати широку роз`яснювальну та інформаційну роботу серед аграріїв.

Відео дня

За інформацією Республіканського комітету АРК з лісового і мисливського господарства, у період високої пожежної небезпеки факти спалювання стерні та виноградної лози зафіксовані в селах Лучисте, Краснокам`янка, Нижня Кутузівка, Морське.