На територіях Тарутинського та Ацизького районів Одеської області в результаті стихійного лиха виявилися підтопленими ряд населених пунктів, серед яких села Красне, Березино, Перемога та жилі вулиць міста Арциз.  Вода підтопила понад двохсот житлових будинків. 

Як повідомили УНІАН в Управлінні зв’язків з громадськістю МВС України, на боротьбу зі стихією поряд з рятувальниками вийшов і особовий склад територіальних органів внутрішніх справ. 

За допомогою працівників міліції було евакуйовано 570 громадян.  Правоохоронці на власних автотранспортних засобах вивозили людей у безпечні місця, а потім забезпечували охорону залишеного ними майна. В результаті 455 сельчан змогли безперешкодно, до стабілізації ситуації, переїхати до своїх родичів, решту відселено до готелів та громадських об’єктів органів місцевої влади. 

Відео дня

П’ятьох хворих людей, які були прикуті до ліжка і не могли самотужки пересуватися, співробітники міліції на руках перенесли до транспорту та в подальшому доставили до лікарняних закладів.

Завдяки вміло організованій роботі по охороні громадського порядку на територіях стихійного лиха не допущено жодного правопорушення чи скоєного злочину.