Правоохоронці перекрили міжнародний канал надходження наркотиків до Києва. Загальна вартість вилучених психотропних препаратів становить майже 800 тис. грн.

Правоохоронці перекрили канал надходження наркотиків до Києва з Росії

Як повідомили УНІАН у Відділі зв’язків з громадськістю ГУМВС України в місті Києві, працівники Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків столичної міліції виявили велику партію нарокотиків, яку до Києва завезли з Росії, аби в подальшому налагодити мережу збуту в нічних клубах.

На початку літа оперативники встановили, що 36-річний киянин і група невстановлених осіб готуються до постачання в Україну та розповсюдження екстазі (MDMA) у великих розмірах.

Слідчий відділ Святошинського райуправління ГУМВС України в місті Києві розпочав кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів).

Правоохоронці перекрили канал надходження наркотиків до Києва з Росії

Правоохоронці провели оперативну закупку та задокументували збут екстазі. Було затримано вищезгаданого жителя Києва і 37-річного луганчанина. Співробітники міліції вилучили в них 48 пігулок екстазі, марихуану загальною вагою понад 1 кг і грошові кошти, отримані від наркозбуту.

Продовжуючи розслідування, оперативники встановили організатора, який займався постачанням наркотиків. Ним виявився чоловік 1975 року народження, житель Луганської області.

Далі правоохоронці здійснили двоетапну контрольну закупку екстазі в кількості 700 пігулок на суму майже 46 тис. грн. Після проведеної операції організатора наркотрафіку і його співучасника, 31-річного луганчанина, було затримано. У зловмисників вилучили ще 1,5 кг психотропної речовини «Амфетамін» на суму майже 800 тис. грн і кошти за проданий наркотовар.

Триває слідство. Санкція статті, за якою відкрите кримінальне провадження, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна. Долю затриманих вирішить суд.