Голова партії «Народний Союз Наша Україна» В’ячеслав КИРИЛЕНКО переконаний, що відзначення річниці Чорноморського флоту Росії має проходити лише на об’єктах, які він орендує.

Як повідомляє прес-служба блоку “Наша Україна – Народна самооборона”, про це він заявив, коментуючи наміри ЧФ РФ провести в Севастополі 11 травня військово-морський парад на честь 225-річчя свого заснування.

«Відзначення ювілею імперського флоту повинно відбуватися лише на об’єктах Чорноморського флоту Російської Федерації», - сказав В.КИРИЛЕНКО.

Відео дня

Він також назвав абсурдними спроби провести з цієї нагоди спільний парад військово-морських сил України та Росії.

«Український військовий флот заснований на славних традиціях морських походів давньоруських дружин, непереможних козацьких флотилій, моряків-чорноморців, які 1918 року присягнули Україні і підняли на всіх кораблях у Севастополі синьо-жовті прапори. Військово-морські сили України можуть пишатися цими традиціями, і саме в День ВМС України - 6 липня – мають проводити військово-морський парад», - переконаний В.КИРИЛЕНКО.

На його думку, «без згоди органів державної влади, понад усе - Міністерства оборони та Міністерства закордонних справ в Україні не повинно відбуватися жодних парадів іноземних військ».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні голова Севастопольської міської державної адміністрації Сергій КУНІЦИН заявив, що 225-річчя Чорноморського флоту РФ у Севастополі 11 травня відзначатиметься „у форматі, затвердженому державою і узгодженому між Україною і Росією”. За його словами, у ході святкування річниці ЧФ Росії у Севастополі військового параду не передбачено.

Водночас, за словами С.КУНІЦИНА, "якщо на рівні міністрів оборони або міністрів закордонних справ, або Президентів України і Росії і урядів будуть інші рішення і нам їх доведуть, то будемо виконувати ці рішення. Сьогодні ми діємо в рамках узгоджених рішень”.

Разом з тим міністр оборони України Юрій ЄХАНУРОВ сьогодні висловив сподівання, що у Севастополі буде проведено спільний парад Військово-Морських Сил України і Чорноморського флоту РФ.