В Автономній Республіці Крим сертифіковано лише 20% діючих готелів, стверджують у консалтинговій компанії Knight Frank в Україні.

За її даними, всього в Криму 93 діючі готелі із загальним номерним фондом 7188 одиниць, з яких лише 20% об`єктів пройшли сертифікацію.

Водночас, тільки три готелі отримали категорію чотири зірки («Ореанда», Palmira Palace Resort&SPA і Radisson Resort Alushtа), решті готелів присвоєї категорії дві-три зірки.

Відео дня

У компанії відзначили, що на сьогоднішній день у Криму немає жодного готелю, який офіційно отримав п`ять зірок, хоча декілька готелів позиціонують себе в люксовому сегменті.

Міжнародні оператори представлені в Криму лише одним брендом – Radisson SAS, що входить в мережу готелів The Rezidor Hotel Group.

За даними фахівців компанії, через обмежену пропозицію вартість стандартного номера в кримських готелях категорії чотири зірки може складати від 103 до 438 доларів на добу, залежно від сезону.

У готелях люксового сегменту ціна стандартного номера в 2009 році знизилася всього на 9,6% в доларах.

Середньорічний показник завантаження готелів Криму складає близько 45-50%, тоді як хорошим показником вважається рівень завантаження від 65%.

На думку експертів, відновлення готельної галузі в Криму почнеться не раніше ніж в другій половині 2010 року.

У компанії нагадали, що в 2008 році в Криму було анонсовано про плани будівництва більше 15 готелів із загальним номерним фондом близько 3 тис. номерів. У цьому році через кризу 80% проектів були або припинені, або перенесені на пізніший період.

Довідка УНІАН. Міжнародна консалтингова компанія Knight Frank заснована в Лондоні 110 років тому і є одним з найбільших гравців на міжнародному ринку нерухомості. На сьогоднішній день Knight Frank спільно з своїм стратегічним партнером – компанією Newmark налічує 196 офісів в 38 країнах світу і об`єднує понад 6770 фахівців.