В Україні розпочалася епідемія високо патогенного грипу A/H1N1, про це в інтерв’ю УНІАН заявив міністр охорони здоров’я Василь КНЯЗЕВИЧ.

“За попередніми результатами, ми констатуємо, що Україна увійшла у світову пандемічну зону, і (в країні) починається епідемія Каліфорнійського грипу, або грипу A/H1N1,” – зазначив він.

В країні буде створено надзвичайну протиепідемічну комісію, вжито протиепідемічні, карантинні заходи.

Відео дня

“Я буду доповідати керівництву держави про ситуацію, яка вийшла за межі епідемічного порогу. Напевно розглядатимуться питання карантизації чи подовження канікул у школах та інститутах. Ми звертатимемось до населення з рекомендаціями обмежити відвідування громадських зібрань”, – сказав КНЯЗЕВИЧ.

Міністр закликав населення України не займатися самолікуванням, а звертатися до лікарів. “Люди помирали лише тому, що не зверталися вчасно до лікарів. Хворі викликали лікаря на 5-7 день хвороби, коли вже допомогти людині не можна”, – сказав КНЯЗЕВИЧ.

На запитання, чи знають українські лікарі, як саме лікувати грип A/H1N1, міністр завірив, що наші медики цілком компетентні у цих питаннях. “Ми дуже активно зараз працюємо з лікарями. МОЗ затвердило протоколи лікування, що робити, як надавати допомогу”, – зазначив КНЯЗЕВИЧ.