Центральна виборча комісія станом на сьогоднішній ранок не отримувала будь-якого судового рішення про голосування на дому за наявністю медичної довідки, заявив голова ЦВК Володимир ШАПОВАЛ, передає кореспондент УНІАН.

«У Центральній виборчій комісії таких рішень станом на 10.00 немає», - сказав він сьогодні у Києві, відповідаючи на питання журналістів.

При цьому ШАПОВАЛ підкреслив, що займатися організацією виборів повинна ЦВК, а судові рішення не можуть замінювати закон.

Відео дня

«Якщо ЦВК намагатимуться нав’язати якісь рішення, ми теж будемо відповідним чином на це реагувати. Думаю, не хотілося б, щоб такі випадки мали місце», - наголосив В.ШАПОВАЛ.

На сайті БЮТ з’явилось повідомлення, що Апеляційний адміністративний суд Києва сьогодні о 3.30 у повному обсязі за нововиявленими обставинами скасував усі попередні рішення про можливість голосування виборців вдома.

За словами заступника керівника центрального виборчого штабу кандидата у президенти Юлії ТИМОШЕНКО Андрія ПОРТНОВА, у день голосування 17 січня усі, хто бажають голосувати за межами виборчих дільниць, мають навести докази у вигляді медичних документів.