Меджліс кримських татар заявляє, що колишній співдоповідач Парламентської асамблеї Ради Європи по Україні Ханне СЕВЕРІНСЕН занепокоєна дотриманням прав національних меншин у Криму.

«Було сумно почути, що кримські татари вже не можуть вибрати самостійно своїх представників для діалогу з президентом України, і дуже прикро, що нові правила у виборчому процесі напередодні майбутніх виборів у місцеві ради є причиною найменшого представництва кримських татар в органах влади», - цитує прес-служба меджлісу СЕВЕРІНСЕН, яка перебувала в Криму у складі делегації членів Датського співтовариства із зовнішньої політики.

Відео дня

Президент Віктор ЯНУКОВИЧ у серпні скоротив склад ради представників кримських татар з 33 до 19 чоловік: 9 з них - члени меджлісу, інші - громадські діячі та опозиційні меджлісу політики.

Делегати національного з`їзду кримських татар закликали ЯНУКОВИЧА повернутися до колишнього принципу формування ради: делегування татарами на курултаї, а не призначення главою держави. Поки президент не зробить цього, члени меджлісу не мають наміру брати участі в роботі органу.