Керівництво Севастополя розраховує на збільшення відрахувань на соціальний розвиток міста з бюджету Росії у зв`язку з базуванням у місті Чорноморського флоту РФ, заявив на брифінгу перший заступник голови міськдержадміністрації Сергій ЖИВОДУЄВ.

«8-10 червня відбудеться черговий раунд українсько-російських переговорів по Чорноморському флоту. Там у нас одне з питань - про зміну методики розрахунку коштів на соціальний розвиток міста. Ми доводимо, що цю методику треба змінити, і кількість грошей на соціальний розвиток підвищити», - сказав віце-губернатор.

ЖИВОДУЄВ не повідомив, скільки коштів згідно з розробленою методикою повинна перераховувати місту Росія. Він прогнозує, що учасники засідання сперечатимуться із цього приводу.

Відео дня

Раніше колишній голова Севастопольської МДА Валерій САРАТОВ заявляв, що сума передбачених міжурядовою угодою відрахувань з бюджету РФ на соціально-економічний розвиток міста (в останні декілька років у середньому до Севастополя з Росії через офіційний Київ надходить близько 30 млн. грн. на рік) має бути збільшена приблизно в 4 рази.

Він зазначав, що на сьогодні сума участі Росії в соцрозвитку Севастополя «прив`язана» до 12 тис. військових. Водночас, у міськадміністрації вважають, що до цієї кількості військових треба ще враховувати їх сім`ї і вільнонайманих громадян України, які працюють на підприємствах і в організаціях ЧФ. Таким чином, заявляв В.САРАТОВ, з ЧФ пов`язано близько 50 тисяч осіб, тобто, близько 15% населення міста.

Відповідно до міжурядової угоди про участь РФ у соціально-економічному розвитку Севастополя й інших місць базування ЧФ РФ на території України, у 2010 році до бюджету Севастополя з бюджету РФ надійшло понад 38 млн. грн. У 2011 році по цій лінії місто отримає, як передбачається, 41,2 млн. грн.