Нафта показує невелике зниження на тлі легкої переваги побоювань про глобальне зростання над фактором зростання напруженості навколо Ірану.

Побоювання інвесторів про глобальне зростання і попит на нафту зросли після того, як в понеділок прем`єр-міністр Китаю Вень Цзябао скоротив орієнтир зростання для економіки країни до 7,5 відсотка в поточному році, повідомляє Reuters.

З іншого боку, побоювання інвесторів про постачання нафти, як фактор, що підтримує ціни, зросли після того, як прем`єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху не дав натяків про відступ від намірів можливих військових дій проти Ірану після зустрічі з президентом США Барком Обамою.

Відео дня

Північноморська суміш Brent дешевшає на 16 центів до $123,64 за барель після досягнення вночі позначки $124,39. Американська нафта знижується на 0,03 відсотка, торгуючись по $106,69 за барель.

Нагадаємо також, що раніше Світовий банк заявляв, що в КНР почнеться масштабна криза, якщо уряд не проведе економічні реформи, спрямовані, в тому числі, на зниження частки держави в економіці, повідомляє "Кореспондент".