Анатолий Гриценко с сотрудником милиции возле здания суда. Симферополь, 27 январяЗалізничний райсуд Сімферополя засудив старшого Сімферопольського оперуповноваженого СІЗО до п`яти років ув`язнення, а виконуючого обов`язки начальника з оперативної роботі - до семи за організацію в ізоляторі незаконного побачення з заарештованим: екс-спікером кримського парламенту Анатолієм ГРИЦЕНКОМ, повідомила прес-служба прокуратури Криму.

ГРИЦЕНКО обвинувачується у перевищенні влади на посту керівника Ленінської райдержадміністрації (2001-2005 роки) за вилучення з користування військового радгоспу «Азовський» більш як 4,8 тис. га. Прокуратура оцінила збиток у 23 млн. грн. Справа ГРИЦЕНКА, який вже більше року перебуває під вартою, розглядає суд у Запоріжжі.

Відео дня

Суд визнав працівників установи пенітенціарної системи винними у зловживанні службовим становищем.

«До осуджених також застосовано додаткове покарання у вигляді конфіскації майна і позбавлення права протягом трьох років обіймати посади у правоохоронних органах», - зазначається в прес-релізі.

Відвідувач, який незаконно перебував у СІЗО, за втягування працівників ізолятора в злочинну діяльність одержав п`ять років ув`язнення з конфіскацією майна.