Покладанням квітів до пам’ятника Гетьману Сагайдачному, що на Античному бульварі, розпочалися в середу в Севастополі урочисті заходи до 20-ї річниці підписання указу президента «Про невідкладні заходи по будівництву Збройних сил України», згідно з яким було розпочато створення Військово-морських сил держави.

У церемонії, яка завершилася ритуалом проходження урочистим маршем роти почесної варти, взяли участь перший заступник командувача ВМС ЗС України віце-адмірал Сергій Єлісєєв, члени військової ради флоту, ветерани ВМС, представники громадськості міста, учнівська молодь з регіонів України - учасники військово-патріотичного проекту «Школа виживання».

Згідно із затвердженим командувачем ВМС адміралом Віктором Максимовим планом основних заходів, 7 квітня на території штабу командування відбудеться урочиста церемонія відкриття реконструйованої Пам’ятної стели, присвяченої історії створення українського флоту.

Відео дня

Після цього заплановано проведення урочистого зібрання за участю ветеранів, які здійснили внесок у становлення та розвиток ВМС.

Сценарій урочистого зібрання передбачає також презентацію фільму «Вони були першими», створеного флотською телерадіокомпанією «Бриз», а також святковий концерт.

На 8 квітня заплановані відвідування почесними гостями, ветеранами ВМС кораблів Центру морських операцій ВМС, та екскурсія до Військово-морського музею України, що на Михайлівській батареї.