Сьогодні, 24 вересня, стартує міське свято «На каву до Львова». Уже вчетверте кавовий захід запрошує всіх гостей та мешканців Львова. Цьогоріч «На каву до Львова» проходитиме до 26 вересня у внутрішньому подвір’ї Ратуші та в північній частині площі Ринок, де влаштують ярмарок та встановлять урочисті кавові арки з екранами.

Як і в попередні роки, переможців вибиратиме авторитетне експертне журі. Але на відміну від минулих разів, головну номінацію визначать з допомогою трьох форм: вже згадане голосування на сайті фестивалю, що триватиме з 20 по 26 вересня (становить 30% від загального результату), голосування в кав’ярнях з допомогою бюлетенів (50%) та вибір кавових короля та королеви (20%). Кавові монархи з 25 по 26 вересня вирушать в «Кавовий тур», щоб обрати «найкавовіший» заклад Львова. Повідомили ZAXID.NET у прес-службі Львівської міської ради.

Для міста дійство вже стало традицією та візитною карткою. Тому цього разу планують збільшити не лише масштаби свята, а й програму святкування. До звичної номінації «Найкраща кав’ярня» додали ще три: «Кавова легенда Львова», де переможе найлегендарніша львівська кав’ярня, «Кава і до кави» - отримає краща кав’ярня, що пропонує вишукані ласощі до напою, та номінація «Відкриття року» варта найцікавішої кав’ярні, що відкрилась продовж останнього свята.

Відео дня

Вдень проводитимуть ярмарок-продаж кави та кавового посуду, а ввечері гостей радуватимуть вечірні кінопокази, джазові перфоманси, концерти камерної музики та показ театральної вистави «Целофан».

На святі буде багато найрізноманітнішої кави, від традиційних філіжанок до неповторних кавових коктейлів. А в кав’ярнях-учасниках кавового туру зможуть не лише поласувати запашною кавою, а й віддати голос за найкращу з них. Цікаву інформацію про напій опублікують в газеті «На каву до Львова», яку видадуть спеціально до фестивалю.