30 вересня у Великобританії пройдуть торги, на яких буде виставлено колекцію акварельних робіт Гітлера. Їх вартість оцінюється в 150 тисяч фунтів стерлінгів.

Торги організовані аукціонним домом Mullock`s, який заявляв про майбутні торги ще в березні цього року. Проте торги були перенесені й пройдуть 30 вересня в британському графстві Шропшир.

Відео дня
Акварель початку 1900-их років

За словами представника аукціонного дому Річарда Вествуда-Брукса, картини, які будуть виставлені на торги, написані аквареллю в 1908 році, коли Гітлер був художником-початкывцем. Вествуд-Брукс також заявив, що водночас Гітлер часто малював для туристів пейзажі і таким чином заробляв собі на життя.

Акварель, пара в човні. Написана на початку 1900-х років. Вважається, що зображено озеро Австрії

З цими роботами Гітлер двічі намагався поступити в престижну Академію Мистецтв у Відні. Проте професори приймальної комісії визнали роботи посередніми, і художник не був зарахований до академії, після чого серйозно зайнявся політикою.

Картина зображає вулиці в старому кварталі Відня

На аукціоні продаватимуться 4 акварельні картини Гітлера і декілька нарисів.

За словами Вествуда-Брукса, колекція картин була виявлена адвокатом, ім`я якого не розкривається, який придбав великий маєток у Австрії, де і знаходилася колекція робіт Гітлера.

Подробиці