Рецепт брауні від Мері Беррі "нагодує" 24 осіб / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото ua.depositphotos.com

Британський кондитер Мері Беррі розкрила рецепт брауні для справжніх поціновувачів шоколаду - це "драконяча" порція кексу, який нарізається на 24 шматки.

Квадратики матимуть вологу серединку, як і слід "пристойному" брауні. Випічку можна їсти одразу, а можна лишити на кілька днів постояти. Що знадобиться на корж, описав Express

Рецепт шоколадного брауні від Мері Беррі - інгредієнти

  • 360 г класичного чорного шоколаду (можна взяти 2 плитки по 180 г, розламати шматочками);
  • 225 г вершкового масла, нарізаного кубиками.  Плюс трохи знадобиться, щоб змастити форму;
  • 225 г білого цукру;
  • 4 курячі яйця, збиті;
  • 75 г борошна швидкого підйому (на упаковці шукайте помітку self-raising);
  • 1 ч. л. ванільного екстракту;
  • 75 г шоколадної стружки.

Брауні слід випікати у духовці, розігрітій до 180 градусів - якщо електрична, чи до 160 градусів - якщо газова. Знадобиться форма розміром 30 x 23 см (12 x 9 дюймів) та папір для випічки. Перед тим, як застелите деко, слід змастити його вершковим маслом. 

Відео дня

Як готується брауні Мері Беррі

  1. Кладемо шоколад та вершкове масло в жароміцний посуд. Ставимо миску над каструлею з киплячою водою (метод водяної бані). Чекаємо, поки суміш розтопиться, перемішуємо. 
  2. Знімаємо миску з вогню, додаємо цукор та яйця. Добре перемішуємо інгредієнти до однорідної консистенції, потім додаємо борошно, ваніль, знову перемішуємо. Додаємо шоколадну крихту. 
  3. Виливаємо шоколадну суміш у підготовлену форму. Випікаємо приблизно 45 хвилин, доки брауні добре не підніметься. Він повинен бути твердим по краях і помірно м'яким в середині.

По готовності випічки, дістаємо форму та даємо охолонути. Далі можна розрізати корж на 24 квадрати та частуватися, смачного!

Котлети по-київськи - рецепт британця

Котлети по-київськи - національна страва України, яка у 2024 році захопила чимало "сердець" різних інтернаціональних кухонь. Зокрема, свій варіант котлет готують британці. Рецептом на шоу BBC Two ділився зірковий кухар Рік Стайн. Відмінностей від українського варіанту мало - беремо філе курятини, паніровку, яйця, петрушку, часник, борошно та починаємо. Як приготувати котлети вдома - дивись рецепт

Вас також можуть зацікавити новини: