Фахівці рекомендують обмежити споживання червоного м'яса / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Вживання більше однієї порції червоного м'яса на тиждень може збільшити ризик розвитку діабету 2 типу. При цьому небезпека посилюється з кожною додатковою щотижневою порцією. Такого висновку дійшли вчені з Гарвардського університету, пише Express.

Вчені також виявили, що ризик можна зменшити, замінивши червоне м'ясо рослинними джерелами білка.

"Наші результати повністю підтверджують рекомендації обмежити споживання червоного м'яса. І це стосується, як переробленого, так і необробленого червоного м'яса", - зазначив доктор Сяо Гу.

Відео дня

Встановлено, що заміна червоного м'яса здоровими джерелами білка рослинного походження, такими як овочі та горіхи, може знизити ймовірність розвитку діабету у людей на 30%.

Повідомляється, що нове дослідження базується на попередніх роботах вчених, але додає впевненості завдяки великій когорті дослідження та більш тривалому періоду спостереження. Нові висновки вчених доповнюють попередні про те, що споживання червоного м'яса може призвести до раку, хвороб серця і навіть до смерті.

Раніше УНІАН писав, що вживання чаю допоможе знизити ризик розвитку діабету.

Вас також можуть зацікавити новини: