Гемінґвей покінчив життя самогубством, але напередодні скуштував останню й найулюбленішу страву в житті / Колаж УНІАН, фото 

З'ясувалося, що американський письменник Ернст Гемінґвей, який закарбував своє ім'я в історії зарубіжної літератури як автор повісті "Старий і море", "Прощавай, зброє" тощо, перед тим, як покінчити життя самогубством, повечеряв так, як завжди любив.

Запивши страву келихом бордо ввечері 1 квітня, письменник поїхав додому, а вже вранці наклав на себе руки - застрелився, не лишивши близьким посмертної записки. Що саме він їв, описав Tastingtable.  

Видання нагадує, що Гемінґвей наклав на себе руки у невеличкому будинку в Айдахо у віці 61 року. Він жив разом з дружиною журналісткою Мері Велш Гемінґвей і напередодні трагедії пара якраз святкувала сімейну подію в ресторані "Крістіанія": письменник тільки-но закінчив курс семимісячного лікування від депресії в одному з психіатричних відділень клініки Майо.

Відео дня

Як стверджує Tastingtable, останньою стравою у житті Ернеста Гемінґвея був нью-йоркський стейк з печеною картоплею, салат "Цезар" і келих бордо. І це, як підкреслює видання, не аби як характеризувало письменника. За життя він не любив зайвої метушні, і багато в чому Гемінґвей демонстрував це стилем свого написання книжок. 

Зазначається, що упродовж життя Гемінґвей був відомим гурманом: письменник цінував кубинські сигари, устриці Маренн-Олерон і любив  рідкісний сир Пон-л'Евек з Нормандії, відомий своєю "смердючістю".

Водночас він мав не великі апетити до м'яса дичини, тому, вочевидь, і востаннє вечерям ним. Гемінґвей і в м'ясі часто обирав екзотику: смакував білками, антилопами, а куштуючи рибу, зазвичай обирав форель, рагу з лобстером або рибне ризотто. 

В одній зі своїх повістей Гемінґвей зазначав, що їжею заповнював відчуття порожнечі, починав радіти та будував плани на майбутнє. 

Також він мав слабкість до французької кухні. Цю любов з ним розділяв покійний письменник Ентоні Бурден. Останній про відносини з їжею писав:

"Ми добре і дешево їли, і добре і дешево пили, і добре і дешево спали, в теплі, вдвох, кохаючи одне одного...".

З'ясувалася улюблена калорійна страва Джорджа Клуні 

Тим часом зірка Голлівуду, двічі "найсексуальніший чоловік" серед зірок, Джордж Клуні раз на тиждень влаштовує собі калорійні вечері разом з дружиною. Про його гастрономічні вподобання розповіла сімейний кухар пари, італійка Вівіана Фріцці.

За її словами, йдеться про вечори піци, на які Клуні також запрошував Дженніфер Еністон та Адама Сендлера. Вона назвала конкретну піцу, яку обожнює Клуні - про це в матеріалі

Вас також можуть зацікавити новини: