Лікарі розповіли. коли потрібно зважуватися при схудненні/ ua.depositphotos.com

Лікарі вважають, що найкращий час для зважування – ранок, а також рекомендують під час схуднення ставати на ваги в один і той самий час кожного дня, пише NY Post.

Як зазначає доктор Мерт Ерогул, клінічний професор медицини невідкладних станів, вага може коливатися протягом дня, тому корисно обирати один і той самий час кожного дня для зважування.

Незначні коливання ваги між ранком і вечором можуть бути пов'язані з їжею і напоями, спожитими протягом дня, активністю і фізичними вправами, а також, номінально, з випорожненням кишечника.

Відео дня

Як йдеться у статті, люди, як правило, важать менше, коли прокидаються, тому що дихання і потовиділення уві сні призводить до втрати рідини. Крім того, за даними одного з досліджень, дорослі спалюють близько 50 калорій на годину під час сну.

"Коли ви прокидаєтеся вранці, ви зневоднені, тому що не пили протягом ночі. Потім ви йдете до туалету і виводите рідину, - пояснив Parade доктор Ніл Флоч. "Якщо у вас дефекація, ви можете втратити ще від чверті до фунта ваги. Тож саме в цей момент ви будете мати найнижчу вагу".

"Потім, коли ви одягнетеся, поснідаєте і вип'єте, ваша вага трохи підніметься", - додав він.

Доктор Ерогул також зазначив, що люди, які намагаються схуднути, повинні прагнути скидати від 1 до 2 кілограмів на тиждень.

"Дуже низькокалорійні дієти пов'язані з більшою втратою ваги на початковому етапі, але в довгостроковій перспективі різниці немає", - сказав він.

Раніше дієтологи назвали 10 найгірших напоїв для схуднення - серед них алкоголь, енергетики, лимонад і соки.

Вас також можуть зацікавити новини: