Популярний лайфхак може вбити вашу посудомийну машину: експерт попередив про шкоду / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

В мережі завірусився лайфхак з посудомийними машинами – людям радять після того, як мийка вже закінчилася, закривати дверцята рушником. Це мало б допомогти увібрати зайву вологу і швидко висушити посуд. Утім експерт із побутових приладів Метт Айрес рекомендує бути обережними з цієї порадою, пише Mirror.

Фахівець попередив, що такий спосіб сушити посуд може призвести до накопичення цвілі та бактерій на гумовому ущільнювачі з внутрішньої сторони дверцят посудомийної машини. 

Метт рекомендує для профілактики кожні кілька тижнів очищати ущільнювач і ретельно висушувати їх паперовими рушниками, щоб уникнути повторного накопичення вологи. Для миття він пропонує користуватися зубною щіткою з мильною водою (в неї також можна додати оцет). 

Відео дня

Крім цього, після кожного циклу роботи Метт радить залишати посудомийну машину відкритою. Це допоможе випустити пару, яка накопичилася всередини, і дозволитьне тільки уникнути проблем, а й висушити посуд природним шляхом не виймаючи з посудомийки. 

Прибирання вдома - поради експертів

Професійна прибиральниця Ліббі Денні, яка наводить лад у помешканнях клієнтів понад 10 років, розповіла, що в її будинку ніколи б не було посудомийної машини та туалетного йоршика для унітазу, та пояснила, що не так з цими звичними речами, які є ледь не в кожного вдома.

Вас також можуть зацікавити новини: