Названо три звички, які допоможуть не товстіти / фото ua.depositphotos.com

Коли ви дивитесь на людей, які ніколи не поправляються, то мимоволі замислюєтеся, як їм це вдається. Можливо, це їх прихильність до фізичних вправ. Може бути, в пристрасті до свіжих овочів з фермерського ринку. Це може бути поєднання факторів, включаючи їх генетику.

Видання Parade пише, що у них є чому повчитися - трьом звичкам, які вони впроваджують у своє життя.

Чому ви набираєте вагу

Багато з нас набирають вагу з віком, навіть не усвідомлюючи цього. Це може бути не дуже велика вага - експерти вважають, що кілограм або два на рік цілком типові для середнього віку, - але з часом він збільшується.

Відео дня

Окрім плину часу, ви також можете звинувачувати свою сім'ю - до певної міри. Генетика відіграє певну роль у нашій вазі та в тому, чи намагаємося ми скинути кілька кілограмів, чи підтримуємо здорову вагу.

Більше того, деякі дослідження показують, що варіанти декількох генів, мабуть, підвищують апетит або почуття голоду і споживання їжі. За даними Центру контролю та профілактики захворювань, ожиріння, швидше за все, є результатом складної взаємодії між генетикою та навколишнім середовищем, яка ще не повністю вивчена.

Доктор Ендрю Передо, пластичний хірург, який виконує процедури корекції фігури, каже: "Генетика відіграє роль у швидкості метаболізму людини. Люди з більш швидким метаболізмом, обумовленим їх генетикою, зазвичай спалюють більше калорій і не набирають стільки ваги, скільки ті, у кого метаболізм повільніше".

Хоча ви не можете змінити свою сімейну історію, ми можемо дещо контролювати.

"Існує безліч інших факторів, чому люди ніколи не набирають вагу, і генетика не може бути єдиною причиною, на яку звертають увагу", - говорить доктор Передо.

"Генетика дійсно створює основу", - каже доктор Мішель Перлман, доктор медичних наук, гастроентеролог і фахівець з лікування ожиріння в Prime Institute в Майамі. "Але це не означає, що ми не можемо стати здоровими".

Що ніколи не роблять люди, які не набирають вагу

Якщо ви знаєте людину, яка, здається, ніколи не набирає вагу, то можете бути впевнені, що він не вдається до химерних дієт.

"Найбільша помилка - це примхливі дієти", - каже доктор Ана Марія Каусель, доктор медичних наук, ендокринолог та співзасновник Anzara Health у Маямі. "Ніщо з того, що змушує вас втрачати вагу в короткий термін, не може мати тривалий результат. Успіх схуднення залежить від постійності... і зміни життєвих звичок, а не від короткострокових обмежень в харчуванні або очищення соками".

Доктор Лін погоджується, що жодна конкретна дієта не дала позитивних результатів у зниженні ваги через рік.

"Послідовне низькокалорійне харчування, особливо сніданок, з різноманітними продуктами може стати ключем до мінімізації фізіологічних адаптацій організму, які перешкоджають втраті ваги", - говорить він.

Три головні звички людей, які ніколи не набирають вагу

Дотримуються здорового харчування

Швидше за все, люди, які утримують вагу, роблять вибір на користь здорового харчування, вибираючи продукти, які містять багато поживних речовин без великої кількості цукру і жирів.

Здорове харчування може допомогти запобігти діабету, інсульту, хворобам серця та іншим захворюванням, які можуть скоротити життя. Як каже спеціаліст з лікування ожиріння Діна Перальта-Рейх, доктор медичних наук, "переконайтеся, що у ваше тіло надходить достатня кількість калорій".

Це не означає, що ви повинні відмовитися від морозива або інших ласощів, але ви повинні бути впевнені, що їсте продукти, які корисні для вашого організму.

Вони не їдять до тих пір, поки не наситяться

Мозку потрібно близько 20 хвилин, щоб зрозуміти, що ви відчуваєте ситість, зазначає доктор Перлман.

"Вся справа в тому, як ми їмо, як швидко їмо, як почуваємось під час їжі та як пізно їмо", - каже доктор Перлман. "Нам потрібно перестати їсти, коли ми ситі, і це вимагає часу. Травлення починається в роті. Ми повинні ретельно пережовувати їжу, і це забезпечить адекватне травлення".

Можливо, варто зачинити двері на кухню на ніч, каже доктор Семюел Джей Лін, пластичний хірург з Бостонської пластичної хірургії та доцент хірургії Гарвардської медичної школи, який пропонує відмовитися від пізніх нічних перекусів.

"Пізній прийом їжі призводить до порушення циркадних ритмів, зміни температурних циклів тіла і збільшення вироблення вільного кортизолу, що підвищує ризик ожиріння і метаболічного синдрому", - пояснює він.

Фізично активні

"Більшість людей, які можуть підтримувати здорову вагу, фізично активні", - говорить доктор Перальта-Рейх, засновник і директор клініки New York Weight Wellness Medicine.

Дослідження кажуть, що ви з більшою ймовірністю наберете вагу, якщо будете вести сидячий спосіб життя. Експерти зазвичай рекомендують приділяти щонайменше 150 хвилин помірно інтенсивної фізичної активності на тиждень. Однак якщо ви хочете схуднути або підтримувати його, то, за даними клініки Майо, вам може знадобитися більше фізичної активності.

Силові тренування допоможуть вам наростити і зберегти м'язову масу, що не тільки допоможе вам підтримувати здорову вагу, але і збереже здоров'я і збільшить тривалість життя.

Раніше УНІАН писав, що тренер назвав топ п'ять продуктів з прихованими калоріями.

Вас також можуть зацікавити новини: