Треба бути уважнішим до того, що споживаєш / фото: ua.depositphotos.com

Незалежно від того, рахуєте ви калорії чи ні, важливо знати, які продукти набагато більш енергоємні, ніж ви могли б подумати. Часте вживання такої їжі може значно змінити вашу вагу, якщо не зберігати баланс.

Як пише Business Insider, тренер зі схуднення Грем Томлінсон поділився п’ятьма прикладами "прихованих калорій" у їжі та напоях, про які ви можете не знати.

Відкривають цей топ харчові жири - це різні рослинні, тваринні чи гідрогенізовані жири. Одна столова ложка може містити 140 калорій. Їхню кількість можна зменшити, якщо просто змастити сковороду, а не додавати велику кількість продуктів. Хоча така рослинна олія як оливкова дуже корисна й обов'язкова для включення у раціон, варто пам'ятати, що вона неймовірно калорійна.

Відео дня

Кавові напої також можуть подвоїти кількість калорій, які ви отримали за день. Це відбувається за рахунок жирного молока, сиропів і різних інших додатків. Однак якщо приготувати каву лише зі знежиреним молоком, цей напій стане набагато безпечнішим для талії.

"М’ясо, яке ви регулярно споживаєте, також може мати величезний вплив на ваш прогрес у втраті жиру", — попередив Томлінсон.

Зокрема, 200 грамів яловичого фаршу 20% жирності містить приблизно 504 калорії, але така ж кількість при 5% жирності містить 248 калорій. Якщо замінити це м'ясо ну куряче стегно чи навіть грудку, це значно зменшить калорійність вашої страви.

"Спреди, такі як майонез і заправки для салатів, також можуть додати до страви відносно велику кількість калорій, незважаючи на те, що вони здаються незначними", — сказав тренер.

За його словами, одна столова ложка майонезу містить близько 95 калорій.

Ви здивуєтесь, але все, що ви просто відкусили також має значення. Навіть якщо ви рахуєте калорії, схуднути буде проблематично.

"Забути про калорійні перекуси або доїсти чужу їжу в той час може здаватися неважливим, але з часом це може збільшитися", — попередив Томлінсон.

Будь то скоринки ваших дітей, жменька чіпсів під час приготування чи ложка арахісового масла з банки, все це має значення.

Інші поради щодо схуднення

Схуднути без спорту і харчових обмежень можна, якщо ввести в своє життя кілька корисних звичок. Звичайно, таке схуднення не буде швидким, проте точно не зашкодить організму.

Дослідження 2020 року показало, що жінки, які збільшили споживання цілих фруктів та овочів, досягли здорової та тривалої втрати ваги, а також змогли краще контролювати розмір порцій та уповільнювати швидкість їжі.

Вас також можуть зацікавити новини: