В Іспанії новий гучний скандал через чоловічий "мачизм" / колаж УНІАН, скріншот

В Іспанії поліція заарештувала чоловіка, який почав сексуально чіплятися до телерепортерки просто в прямому ефірі. Інцидент викликав хвилю обурення у країні, пише The Guardian.

12 вересня репортерка Іса Баладо розповідала в прямому ефірі телеканалу Quatro про пограбування банку в Мадриді. Під час прямого включення з мадридської вулиці до неї ззаду підійшов чоловік і торкнувся рукою її сідниць. Вочевидь, він не зрозумів, що це прямий ефір, тож почав цікавитися, на якому каналі працює журналістка.

Баладо спробувала продовжити репортаж, але її перервав ведучий випуску новин і спитав колегу, чи справді її торкнувся перехожий. Коли вона відповіла "так", ведучий попросив її "зняти ідіота на камеру". Під час короткої розмови, що слідувала далі, чоловік почав заперечувати свої дії та невдовзі пішов геть, але наостанок спробував скуйовдити волосся журналістки. 

Коли кадри інциденту поширилися в Інтернеті, людей по всій Іспанії швидко охопило обурення. Адже країна досі не оговталася від попереднього інциденту, коли футбольний чиновник після перемоги поцілував футболістку в губи просто в прямому ефірі.

Компанія Mediaset Espana, яка володіє телеканалом, у своїй заяві підтримала журналістку і назвала ситуацію "абсолютно нестерпною". На захист репортерки стали також деякі іспанські урядовці. 

"Те, що досі було "нормальним", тепер таким не є. Дотики без згоди є сексуальним насильством, і такі дії мають каратися. Мачизм — це те, що призводить до того, що журналісти страждають від подібних сексуальних насильств, а агресори залишаються нерозкаяними перед камерою", — заявила міністр з питань рівності Ірен Монтеро.

Того ж дня мадридська поліція повідомила про арешт підозрюваного. Ним виявився 25-річний громадянин Румунії. Пізніше пострадала журналістка розповіла, що цей чоловік після інциденту з нею ще певний час залишався неподалік і таким же чином чіплявся до інших жінок, що там проходили.

Скандал з поцілунком футболістки

Наприкінці серпня жіноча збірна Іспанії з футболу здобула перемогу на цьогорічному чемпіонаті світу, що проходив в Австралії. Під час церемонії нагородження президент Федерації футболу Іспанії Луїс Рубіалес на радощах спочатку обійняв, а потім і поцілував в губи футболістку Дженніфер Ермосо.

Цей вчинок спричинив великий скандал в Іспанії, де до недавнього часу мачизм вважався нормою чоловічої поведінки. Сама футболістка теж обурилася і подала офіційну скаргу в іспанську прокуратуру. Тепер 46-річному функціонеру можуть бути пред'явлені кримінальні звинувачення. Також він був змушений піти у відставку зі своєї посади у футбольній федерації.

Вас також можуть зацікавити новини: