Любителі кави матимуть більше сили та енергії в старості, стверджують дослідники / ua.depositphotos.com

Нове дослідження показало, що вживання кави в середньому віці може зробити вас сильнішими в старості, пише The Guardian.

Так, дослідження було проведене серед 12 000 учасників командою з Національного університету Сінгапуру (NUS) протягом 20 років та опубліковане в журналі Американської асоціації режисерів.

Учасників опитали в середньому віці 53 роки щодо споживання кофеїну, а потім знову в середньому у віці 73 роки, коли їх запитали, наскільки енергійними вони себе відчувають. Крім того, реєстрували їх вагу та вимірювали силу стискання рук, а також провели TUG-тест, що тест, що використовується для оцінки мобільності людини та вимагає як статичної, так і динамічної рівноваги.

Відео дня

Серед опитаних любителів кави 52,9% випивали одну чашку на день, 42,2% — дві-три чашки, а 4,9% — чотири або більше. Результати показали, що у  4,9% було виявлено значно менше шансів на фізичну слабкість у подальшому житті порівняно з тими, хто не пив каву щодня.

Водночас вчені зазначають, що потрібні подальші дослідження, щоб з’ясувати, чи цей вплив на фізичну слабкість має саме кофеїн чи інші хімічні сполуки.

Раніше дослідники також виявили, що вживання еквівалента трьох-чотирьох чашок розчинної кави в день знижує ризик багатьох захворювань, включаючи хвороби серця, діабет 2 типу і деякі види раку. Крім того, за даними одного з досліджень, одна додаткова чашка кави на день допомагає уникнути збільшення ваги.

Вас також можуть зацікавити новини: