Для правильного приготування еспресо потрібні дуже дрібні частинки кави / колаж УНІАН, фото gettyimages.com, ua.depositphotos.com

Любителі кави напевно чули про важливість свіжості зерен, коли справа доходить до приготування чашки обожнюваного напою у домашніх умовах. Але мало хто говорить про цінність шліфувальних машин.

Як пише HuffPost, вибір кавомолки залежить від розміру частинок, які ви хотіли б отримувати у результаті помелу. Наприклад, для правильного приготування еспресо потрібні дуже дрібні частинки.

"Ідеальний помел для кожного напою різний. Коли ви вибираєте кавомолку, ви повинні розуміти, чого ви намагаєтеся досягти", - пояснив менеджер з комерційних і домашніх продажів в Seattle Coffee Gear Джон Холмквіст.

Відео дня

Існує два типи шліфувальних машин:

  • з лезами,
  • з жорнами.

Експерти радять триматися подалі від першого типу машин, тому що вони не подрібнюють усі зерна до однакового розміру частинок, що дуже важливо при приготуванні практично будь-якого типу кави.

Серед шліфувальних машин з жорнами можна виділити конічні і плоскі. Вибір між ними залежить від багатьох факторів: бажаного способу заварювання, особистого смаку та досвіду.

Наприклад, якщо ви готуєте еспресо лише вдома, можливо, вам варто розглянути можливість придбання конічної жорнової кавомолки (яка, як правило, дешевша за аналог). Для усіх інших методів заварювання краще використовувати кавомолку з плоскими жорнами.

Раніше УНІАН писав, що одна додаткова чашка кави на день допомагає уникнути збільшення ваги.

Вас також можуть зацікавити новини: