Певні види чаю можуть допомогти пом'якшити дискомфорт у травленні / фото ua.depositphotos.com

Якщо вам знайомі здуття живота і дискомфорт, то ви знаєте, що пошук надійного засобу для полегшення може здатися нелегким завданням. Рішення цих проблем може ховатися в кухлі чаю.

Видання Camille styles визначило найкращий чай для травлення.

Чай за проблем із животом

Проблеми з травленням - надзвичайно поширене явище. За даними Національного інституту діабету та хвороб органів травлення і нирок, близько 70 мільйонів американців страждають від захворювань травної системи. Ці проблеми можуть варіюватися від легкого дискомфорту до більш серйозних захворювань, таких як непереносимість лактози, синдром подразненого кишківника (СПК) і гастроезофагеальна рефлюксна хвороба (ГЕРХ). Проблеми з травленням можуть істотно вплинути на загальний стан здоров'я і якість життя.

Відео дня

Як чай може поліпшити травлення

Чай сприяє гідратації. Достатня гідратація необхідна для зниження ризику запорів.

Стимулює травлення. Багато видів чаю містять катехіни, таніни і кофеїн. Усі вони можуть збільшувати вироблення травних ферментів, допомагаючи ефективніше розщеплювати їжу. Ці стимулятори також можуть полегшити такі симптоми, як здуття живота і газоутворення.

Полегшує дискомфорт у шлунку. Трав'яні чаї можуть полегшити такі симптоми, як спазми і нудота.

Підтримує хороші бактерії. Зелений і чорний чаї містять поліфеноли, які допомагають живити корисні бактерії в кишечнику.

Чи може чай зменшити запалення

Деякі види чаю, такі як імбир і куркума, містять протизапальні сполуки, які можуть допомогти зменшити запалення в кишечнику. Поліфеноли не тільки надають чаю особливого смаку та аромату, а й відомі своїми корисними властивостями. Регулярне вживання чаю може знизити рівень маркерів запалення.

Найкращий чай для травлення

Певні види чаю можуть допомогти пом'якшити дискомфорт у травленні та поліпшити загальний стан кишечника.

Імбирний чай

Імбир здавна використовують для поліпшення травлення, а імбирний чай - простий спосіб включити цей корінь у свій раціон. Імбирний чай може допомогти полегшити нудоту, здуття живота та інші проблеми з травленням. Він також має протизапальні властивості, які можуть допомогти зменшити запалення в кишечнику.

М'ятний чай

Завдяки своїй здатності розслабляти м'язи травного тракту м'ята допомагає впоратися зі здуттям живота, газоутворенням та іншими неприємними відчуттями. Крім того, він має освіжаючий смак, який допоможе вам підбадьоритися в млявий день.

Ромашковий чай

Ромашка має протизапальні та спазмолітичні властивості, тобто вона може заспокоїти кишечник і зменшити запалення. У цього чаю м'який, приємний смак, що робить його розслаблювальним варіантом перед сном.

Чай із фенхелем

Багатий на клітковину, фенхель чудово підходить для зменшення здуття живота і газоутворення.

Чай з кульбаб

Чай з кульбаб часто використовують для підтримки функції печінки, але він також може заспокоїти шлунок. Він має природні сечогінні властивості, які допомагають зменшити здуття живота і затримку води. Він також містить інулін, тип пребіотичної клітковини, яка допомагає живити корисні кишкові бактерії.

Лимонний чай

Лимон не тільки освіжає, а й допомагає травленню. Лимон містить лимонну кислоту, а це означає, що він стимулює вироблення шлункової кислоти і травних ферментів.

Солодковий чай

Чай із солодки є ще одним корисним засобом у разі дискомфорту травлення. Як і імбир і куркума, він має природні протизапальні властивості, що зменшують запалення в кишечнику. Вона також може допомогти заспокоїти печію та інші симптоми кислотного рефлюксу. Щоправда, солодку слід вживати помірно, оскільки вона може мати побічні ефекти.

Чай з корицею

Кориця має природні протизапальні властивості, які можуть допомогти зменшити запалення в кишечнику. Вона також допомагає регулювати рівень цукру в крові.

Чай з куркумою

Турмерик має природні протизапальні властивості, які можуть допомогти зменшити запалення в кишечнику. Вона також містить куркумін, потужний антиоксидант, який може допомогти підтримати загальний стан здоров'я.

Зелений чай

Зелений чай широко відомий своїми антиоксидантними властивостями, але він також може допомогти травленню та енергії. Як уже згадувалося, зелений чай містить катехіни, тип антиоксидантів, які можуть допомогти зменшити запалення в кишечнику. Він також може стимулювати вироблення травних ферментів.

Раніше УНІАН писав, чи дійсно зелений чай допомагає зі схудненням.

Вас також можуть зацікавити новини: