колаж УНІАН, фото pixabay.com, ua.depositphotos.com

Незважаючи на те, що у нас практично завжди є великий вибір серед продуктів, вибрати один із кількох варіантів буває досить складно. Особливо, якщо це стосується овочів або фруктів, зокрема, яблук.

Найкраще яблуко для перекусу - це просто те, смак і текстуру якого ви любите найбільше. Але вибір стає складнішим, коли йдеться про приготування випічки. AllRecipes звернулося до тих, хто знає найкращу відповідь - до фермерів.

Якості найкращих яблук для випічки

Є дві особливості, які особливо важливі для випічки:

Відео дня
  • Кислинка. За словами яблуневода та власника Shenot's Farm & Market Роба Шенота, "найважливіша якість для випічки - рівень кислинки". Яблучні десерти - пироги, тарти, крамбли, яблучне масло і пюре - потребують певного солодкого компонента, і кислинка в яблуках у поєднанні з цукром або медом створює багатий смак.
  • "Золота середина" текстури. Під час приготування одні яблука перетворюються на пюре, інші залишаються занадто хрусткими. "Найкращі яблука для випічки - це щільні, з хрусткою текстурою, які витримують теплову обробку, не стаючи кашею", - зазначає інспектор продукції Ренді Девідсон. Свіжі яблука мають бути твердими, а після випічки - досить м'якими, але зберігати форму.

Найкращі яблука для випічки на думку фермерів

Шенот визнає, що вибрати однозначно найкраще яблуко складно. Віцепрезидентка з роздрібних операцій в Eckert's Family Farms Енджі Еккерт погоджується, що кожен сорт приносить свої унікальні якості.

Якби Еккерт потрібно було вибрати одне найкраще яблуко для випічки - чи то пироги, крамбли, швидкий хліб, чи то інші осінні страви, - вона вибрала б сорт Джонатан. Ці яблука мають достатню кислинку, добре зберігають текстуру, м'яко розм'якшуються в духовці, не втрачаючи форми. Це ідеальний вибір, якщо ви хочете, щоб яблука залишалися структурованими.

Шенот рекомендує змішувати сорти, особливо для яблучних пюре і пирогів. Для створення більш гладкої текстури і помірної солодкості він любить поєднувати Джонатан з Голден Делішес. Голден Делішес добре зберігає форму і м'яко стає при запіканні.

"Якщо говорити про друге місце, я б обрала Голден Делішес - він стає ніжним у духовці та має приємну текстуру, що ідеально підходить для пирогів і тортів. Його натуральна солодкість дозволяє зменшити кількість цукру", - додає Еккерт.

Якщо ви не можете знайти ці сорти або вони не подобаються, ви можете створити власну суміш яблук з потрібною кислинкою і текстурою.

  • Сорти з більш гладкою і солодкою м'якоттю: Айдаред, МакІнтош, Пінк Леді (Idared, McIntosh, Pink Lady)
  • Твердіші й кисліші сорти: Стеман, Мелроуз, Гренні Сміт, Хані Крісп (Stayman, Melrose, Granny Smith, Honeycrisp)

Найгірший сорт для випічки, на думку Шенота - Ред Делішес. Він годиться лише для врівноваження кислих компонентів у сидрах, але для випічки не підходить.

Раніше УНІАН повідомляв,як приготувати ідеальний яблучний пиріг, який буде дуже доречним у ці вже холодні осінні вечори.

Вас також можуть зацікавити новини: