В Україні відбудуться Дні Європи / Facebook

Україна долучається до відзначення Дня Європи. Представництво Європейського Союзу в Україні у співпраці з 10-ма містами України проведе різнопланові заходи, що вкотре нагадають громадянам про європейськість України, її потенціал та інтелект.

Тематично цьогорічні святкування Днів Європи об’єднані пошуком ідей для розвитку міст, здорового способу життя та спілкуванням між активними представниками міст, повідомляє Асоціація міст України.

Дні Європи в Україні за участі Представництва ЄС триватимуть 12-16 травня 2015 року у Києві, Одесі, Львові, Дніпропетровську, Краматорську, Тернополі, Кіровограді, Житомирі, Кривому Розі та Івано-Франківську. В рамках святкувань планується проведення таких заходів: 

Відео дня

Під час хакатону -  конкурсу ідей молодіжних проектів «Моє креативне місто» - активна молодь міста запропонує реальні проекти для модернізації міста у ще більш європейське, конкурентоздатне та привабливе до інвестицій. Один проект, який наприкінці заходу шляхом голосування всіх учасників набере найбільшу кількість голосів, буде інформаційно підтриманий Представництвом ЄС. Хакатон має на меті показати мешканцям міста приклади успіху, а також дати розуміння того, що європейська інтеграція є можливою на рівні індивідуальних історій людей, компаній, організацій тощо.

Публічні дебати на тему «Чим Україна може надихнути Європу? Чим Україна може збагатити Європу?» зберуть разом представників влади, бізнесменів, громадських активістів та експертів різного фаху, з якими може поспілкуватись кожен охочий й та поставити свої запитання щодо модернізації життя в Україні та покращення життя в конкретному місті.

На ярмарку проектів відбудеться презентація грантів, можливостей для розвитку міста і області, які реалізовують регіональні, національні організації, фонди. Ярмарок має на меті розповісти мешканцям міст про конкретні проекти та можливості для розвитку регіону. 

Під час спортивно-масового заходу (Velo) Run to Europe всі охочі разом проїдуть на велосипедах чи пробіжать головними вулицями свого міста та продемонструють, що Україна – це не тільки європейський інтелект та розвиток, а й європейський спосіб життя, який підтримує здоров’я та збереження довкілля.