/ lenta-ua.net

Відповідне рішення "Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2008 р. № 976 і від 3 листопада 2010 р. № 996 ” № 234 — редакція від  08.04.2015" можна переглянути за посиланням.

У запропонованих змінах:

- уточнюється порядок організації та проведення установчих зборів громадських рад;

Відео дня

- передбачено залучення до складу громадських рад при міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади представників інститутів громадянського суспільства, що мають досвід роботи у сфері діяльності відповідного центрального органу виконавчої влади;

- визначається верхня межа кількісного складу громадських рад – 35 осіб, що дозволить громадським радам конструктивно працювати, збирати кворум для прийняття своїх рішень;

Читайте такожНа початку червня у Чернівцях пройде конференція з енергоефективності

Також зміни внесені до Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, зокрема конкретизовано перелік питань щодо яких такі консультації мають проводитися в обов’язковому порядку, встановлено строк надання органом виконавчої влади для розгляду громадській раді проектів нормативно-правових актів, які потребують врахування думки громадськості. 

Передбачено, що вся інформація стосовно проведення органом виконавчої влади консультацій з громадськістю має розміщуватися у рубриці «Консультації з громадськістю» на офіційному веб-сайті органу тощо.