На фото видно наслідки катастрофи / фото Dronarium Україна

У мережі з'явилися фотографії сумнозвісного заводу «Кримський титан» з висоти пташиного польоту.

На зроблених 8 вересня фотографіях, які опубліковані на сторінці Dronarium Україна в Facebook, видно наслідки хімічних викидів.

«На фото – завод, що отруює все живе навколо на десятки кілометрів через аварію. Його називають "кримським Чорнобилем". Так, це кримський "Титан" та він працює, як бачите. Фото було зроблено 8 вересня», – йдеться в описі до фото.

Відео дня
фото Dronarium Україна
фото Dronarium Україна

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 24 серпня на півночі Криму стався викид отруйних хімікатів з кислотонакопичувача заводу «Кримський титан».

Читайте такожЕкологічна катастрофа в Криму: колишні працівники заводу "Титан" пояснили причини витоку хімікатів (відео)

30 серпня кримські екологи та експерти прийшли до висновку, що джерелом випаровування міг стати вміст кіслотовідстійника заводу через спеку й відсутність води з Північно-Кримського каналу.

В Армянську і Яни Капу (Красноперекопську) металеві предмети покрилися іржею, з дерев опало листя, у повітрі відчувався стійкий запах кислоти. Через забруднення повітря збільшилась кількість звернень жителів до медустанов.

Окупанти вирішили зупинити роботу заводу на два тижні, евакуювати дітей і жінок.

5 вересня прес-секретар Міноборони Олександр Мотузяник із посиланням на Головне управління розвідки заявив, що погіршення екологічної ситуації на півночі окупованого Криму сталось внаслідок влучення снарядів у відстійники хімічних відходів титанового й содового заводів під час військових навчань збройних сил РФ.

За даними Херсонської ОДА, у зв'язку викидами на півночі Криму з південних районів області евакуювали понад 500 осіб.