Каштани, платани чи вишні - у столиці переймаються, які ж дерева висадити на Хрещатику. Підбирають ті, які б не всихали.

Про це розповідається у сюжеті ТСН.

Хвилювання дійшли аж до Верховної Ради, де на порятунок каштанів зібрався цілий парламентський підкомітет. Каштани перед КМДА знову повсихали і їх знову зрізали. У заступника Кличка ціле зібрання, на якому після теми опалення та тарифів, перейнялися деревами. Журналістам розповідають, як погано живеться каштанам на Хрещатику.

Читайте також"Київзеленбуд" пояснив, чому на Хрещатику знов загинули каштани

Уже подумували замінити їх на інші - витриваліші дерева. Торік громадськості на вибір виставили експериментальні саджанці. Із запропонованих саджанців кияни найбільше проголосували за каштани, платани та вишні. Однак на захист каштанів піднялися люди у соцмережах - стали писати "каштани понад усе". А у підкомітеті Верховної Ради навіть скликали круглий стіл, як захистити символ столиці.

Фахівці стверджують, що платани - великі алергени, а "Зеленбуд" розводить руками, що каштани з'їдає міль.

Були спроби висадити каштани "бріоті" стійкі до цієї молі. На них витратили кілька мільйонів, урочисто висаджували, але вже за кілька місяців вони зацвіли не тим кольором і з'ясувалося, що каштани виявилися не дорогими "бріоті", а звичайними кінськими.

Як посадити дерева, щоб з року в рік не пересаджувати - створили цілу робочу групу. Поки там думатимуть, на місці всохлих каштанів ніяких дерев не саджатимуть.