Компанія Mars на своєму офіційному сайті оголосила про намір до 2025 року використовувати для всіх своїх продуктів переробну або придатну для повторного використання упаковку. Це рішення було прийнято, оскільки при веденні бізнесу в компанії спираються на принцип "створювати сьогодні світ, який ми хочемо бачити завтра".

Упаковка грає важливу роль в процесах виробництва, дистрибуції та комунікації зі споживачем. Вона захищає інгредієнти при транспортуванні, зберігає свіжість продуктів, допомагає споживачам отримати інформацію, важливу для здоров'я і диференціює бренди. Однак, упаковка не завжди підлягає вторинній переробці, і навіть якщо така можливість є, вона не завжди піддається переробці. Це означає, що упаковка може стати сміттям і опинитися на звалищах або навіть потрапити в океани.

Щоб досягти до 2025 року 100% переробки упаковки своїх продуктів, компанія Mars сфокусується на трьох взаємопов'язаних областях:

Відео дня
  • Матеріали і дизайн - всі матеріали будуть розглядатися через призму вторинної переробки, зменшення кількості упаковки, збільшення вмісту матеріалів на основі целюлози та паперу, без шкоди для безпеки або захисту продуктів харчування.
  • Інфраструктура переробки - підтримка ініціатив, які розвивають збір і переробку упаковки, виявлення і підтримка нових технологій, які збільшують кількість переробних пакувальних матеріалів. В Європі Mars активно виступає за більш прозору відповідальність виробника за забезпечення збору та переробки упаковки.
  • Поведінка споживачів - як виробник, компанія Mars розуміє свою відповідальність за використання пакувальних матеріалів, що переробляються, і за інформування споживачів про можливості для здачі упаковки на переробку. Для цього компанія проводить освітні кампанії у співпраці з неурядовими організаціями, урядами та іншими партнерами.