Утлюцький лиман забруднюється стоками / фото УНІАН

У Запорізькій області в районі курортного селища Кирилівка (Якимівський район) протягом багатьох років стічними водами забруднюється Утлюцький лиман.

Читайте такожЩоб не спливло: Бердянськ вирішив просити у Зеленського 83 мільйони на ремонт каналізації

Як повідомляє кореспондент УНІАН, екологи вже б'ють на сполох і заявляють про екологічну катастрофу, на межі якої опинилося Азовське море в районі Генічеська (Херсонська область) та Кирилівки (Запорізька область).

Відео дня

Річ у тім, що Кирилівка - другий за розміром курорт у Запорізькій області після Бердянська, яка приймає до 1,5 мільйона відпочивальників на рік. Однак тут немає і ніколи не було централізованого водовідведення (каналізації) й по суті всі стоки з численних готелів і баз відпочинку потрапляють спочатку в лиман, а потім у море.

Ще одним великим забруднювачем є «Запорізький залізорудний комбінат», який зливає шахтні води у траншеї, вириті прямо в полі. Звідти вони потрапляють у лиман, після чого - прямо у воду.

Активісти неодноразово зверталися і до місцевої влади, і до екологів, і в Міністерство екології та природних ресурсів України, проте ніхто на ситуацію вплинути не може.